Helsinki Otogarı


İçerik Kategorileri
C-LEVEL DİĞER Z KUŞAĞI

Son Yazıları
Etkinlik mi? Verimlilik mi?
DİĞER  PAZARLAMA  C-LEVEL 
Amazon Bir Orman Adıdır
E-TİCARET  AR-GE VE İNOVASYON  PAZARLAMA  MÜŞTERİ DENEYİMİ  E-İHRACAT  DİJİTAL PAZARLAMA 
Amazon Bir Orman Adıdır
Blog 2024, 4 Mart
Akıl mı Duygu mu?
DİĞER  LIFESTYLE 
Akıl mı Duygu mu?
Blog 2024, 26 Ocak
"Daha İyi"nin Sınırları
LIFESTYLE 
"Daha İyi"nin Sınırları
Blog 2023, 21 Aralık
Zenginlik Kavramı Nasıl Değişti?/ Self Made Milyoner
LIFESTYLE  PAZARLAMA  SOSYAL MEDYA 
2024, 16 Şubat

Bir proje ile uğraşırken benim ekibin motivasyonu fena halde düştü hep yerimizde sayıyormuşuz hissine kapıldılar. Onlara “Helsinki Otogarı”nı anlattım, hadi size de anlatayım…

İlerleme kaydetmek ile ilgili 2004 ya da 2005 yılında ortaya konmuş bir teori Helsinki Otogarı… 

Konumuzun metaforu Helsinki Otogarı'nda…

Buradan kalkan tüm otobüsler kalkışta aynı yöne gider, hangi otobüse binerseniz binin, kendinizi bir süreliğine herkesle aynı yöne giderken bulursunuz.
Öndeki ya da yan taraftaki otobüste herkesin aynı yöne gittiğini fark edip bunu anlamsız bulduğunuzda, inip istasyona geri dönüp başka bir otobüse binebilir ve kendinizi ikinci denemenizde de herkesle aynı yöne giderken bulabilirsiniz.

İşte bu herkesle aynı yöne gittiğinizi sandığınız an aslında ilerleme kaydetmek için yaptığınız yatırımdır. Çünkü yaptığınız iş, yani gittiğiniz yolla ilgili bir fikir hem de güçlü bir fikriniz olur. Etraftaki insanları inceleyip analizler yaparsınız, yani bir portföy geliştirirsiniz. 

Çalışarak ve neye ilgi duyduğunuzu anlamaya başlayarak, o alandaki becerilerinizi derinleştirmek için bu anlayış üzerine bir şeyler inşa etmeye başlarsınız. Zamanla, bir çalışma biçimine ve çevrenizdeki insanlardan farklı bir dizi sonuca dönüşen kendi tarzınızı yaratmaya başlarsınız.

Helsinki Otogarı teorisinin en önemli özelliği, sizi daha fazla iş yapmaya değil, daha fazla yeni iş yapmamaya, denemelerinize uzun süreli şans vermeye teşvik etmesidir. 

Otobüste kalarak, benzersiz, ilham verici ve harika bir şey üretene kadar kendinize yeniden çalışmak ve gözden geçirmek için zaman tanıyabilirsiniz. Sadece gemide kalarak, ustalığın kendini göstermesine izin verirsiniz.

Helsinki Otogarı teorisi, her seferinde pes etmeye ve başlangıca geri dönmeye bambaşka bir açıdan yaklaşır. Devam ederseniz, ilginç ve gittiğinize memnun olacağınız bir yere varacağınızı vaat eder.
 

 

 

 

 

*Dijital Network Alkaş (“DNA”), blog yazarı tarafından DNA'da paylaşılan içeriklerin doğruluğundan, geçerliliğinden, güncelliğinden ve telif hakları konusundaki iddialardan sorumlu değildir. Tüm hukuki ve cezai sorumluluk blog yazarına aittir.