Akıl mı Duygu mu?


İçerik Kategorileri
DİĞER LIFESTYLE

Son Yazıları
Etkinlik mi? Verimlilik mi?
DİĞER  PAZARLAMA  C-LEVEL 
Amazon Bir Orman Adıdır
E-TİCARET  AR-GE VE İNOVASYON  PAZARLAMA  MÜŞTERİ DENEYİMİ  E-İHRACAT  DİJİTAL PAZARLAMA 
Amazon Bir Orman Adıdır
Blog 2024, 4 Mart
Helsinki Otogarı
DİĞER  C-LEVEL  Z KUŞAĞI 
Helsinki Otogarı
Blog 2024, 16 Şubat
"Daha İyi"nin Sınırları
LIFESTYLE 
"Daha İyi"nin Sınırları
Blog 2023, 21 Aralık
Zenginlik Kavramı Nasıl Değişti?/ Self Made Milyoner
LIFESTYLE  PAZARLAMA  SOSYAL MEDYA 
2024, 26 Ocak

Duygu ile desteklendiğinde, güçlendiğinde bizi istenilen sonuca doğru sürüklediğine inanırım. Tutku ve inançla desteklenmeyen hiçbir mantıksal kararın başarılı olmadığını özel hayatımda da, iş hayatımda da çokça görmüşümdür. “Herkesin doğrusu kendine” lafının doğruluğuna bu sebeple inanırım.

Kağıt üzerinde alınan kararın; ustaca bir liderlikle ve motivasyonla desteklenmediğinde yok olup gittiğini çokça görmüşümdür. Ya da tam tersi, girişimci ruhların hırsla yarattıkları duygusal tutkuların mantıkla kağıt üzerine oturtulamadığı durumlardaki çöküntülerin derinliğini de bilirim.

Sadece çaba göstererek öğrendiklerimiz, dikkat verdiklerimiz değil, bilinçaltımıza sinen farkında olmadan elde ettiğimiz verilerde eş düzeyde hayatımızı yönlendiriyor. O yüzdendir ki; mantığın çıkış yolu tekken, kişiden kişiye değişen bilinçaltı kayıtları sonucu etkiliyor.

İnsan tecrübelerinden süzüldükçe daha hızlı karar alıyor. Önemli bir konuda risk almada gösterilen cesaret, en kötü durum senaryosunu düşünüp, alacağım riski öncelikle tanımlamak, benim karar mekanizmamı tetikliyor. Kötü ya da iyi sonuçlar insanlığımı geliştiren dersler ama esas beni yoran sonuca kadar geçen süreci yönetmek. Bahar aylarında kritik kararlar verilmemesi gerektiğini vurgulayan bilim insanları var, oysaki; Sezen'in dediği gibi daha kaç bahar var ömrümüzde bilemezken karar almadan durmak mümkün mü? Hayatı ertelemeden ve duygularınızı hor görmeden karar alın arkadaşlar. Karar almak; hayata akmak, biraz kafa tutmak, çokça tutkuyla bağlanmak demektir.

 

 

 

 

*Dijital Network Alkaş (“DNA”), blog yazarı tarafından DNA'da paylaşılan içeriklerin doğruluğundan, geçerliliğinden, güncelliğinden ve telif hakları konusundaki iddialardan sorumlu değildir. Tüm hukuki ve cezai sorumluluk blog yazarına aittir.