Cesur Korkaklar


İçerik Kategorisi
DİĞER

Son Yazıları
‘Zamanım Yok’ Yalanı
DİĞER  LIFESTYLE  C-LEVEL 
‘Zamanım Yok’ Yalanı
Blog 2024, 15 Mart
Kripto Paraların Ayak Sesleri
FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  C-LEVEL  BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİ  KRİPTO PARA 
Değersizlik Duygusu Yaşamı Tüketir - 2
DİĞER  LIFESTYLE 
Değersizlik Duygusu Yaşamı Tüketir - 1
LIFESTYLE 
2022, 17 Ekim

Cesur olmak her birimizin hayali… Korkmak en doğal halimiz… Korkmak utanılacak bir şey değil. Kötü hissetmek de garip bir durum değil. Asıl mesele olduğumuzu sandığımız kişi olmaya çalışırken, olduğumuzu görmezden geliyor olmamız.

Korkuyorken cesur olmaya çalışıyor olman korkaklık. Güçsüzlüğümü biliyorken güçlüyü oynamaya çabalaman asıl güçsüzlük. Müzikli ortamlarda, Tik Tok'ta, otomobilde müziğin sesini açtığında nasıl da cesur olduğumuza inanıyoruz. Filmlerde gördüğümüz kahramanlar kadar cesur, kararlı. Sonra hayata karıştığımızda o tiksindiğimiz korkak nereden çıkıyor? O yüzden giderli şarkılar yani bir başka ifadeyle modern bireyin kahramanlık duruşu çok dinleniyor. Eller havada, kameraya o cesur bakış atmalar, kararlı ifadeler… Tamamı anlık, tamamı sahte. Beline silahı koyup, korumalarıyla gezen birinin kabadayılık yapışı kadar gülünç. Şimdilik son bir örnek ilişkiyi korkularından yaşayamayan erkeklerin  ‘ıssız adam' tripleri…

Kibirin, gösterişin, samimiyetsizliğin ardında yatan göz alabildiğine uzanan korku tarlasında neler ekili? Korktuğum için başarılı, güçlü, ünlü, zengin olma çabası… Her zaman önce, üstte, ayrıcalıklı olmalıyım endişesi… Sık sık paylaşılan balıkçı ile iş insanı hikayesi… Hikayede balıkçı varoluşuyla yüzleşmekten kaçmıyor o kadar.

Cesur korkaklara gelince… İnsan bilmediğinden, tanımadığından korkar. Karanlıktan, yüksekten, karşısına bir aslan çıktığında ya da alnına silah dayandığında. Korkmak ayıp değil, günah değil. Acırken ‘acımadı' demeye gerek yok. Cesur korkak korktuğunu biliyor, kaçmıyor, yapması gerekeni yapıyor. Karanlıkta ışığı buluyor, aslanı gördüğünde kaçıyor. Olması gerekeni, olması gereken zamanda yapmaya devam ediyor. Her insanın depresyonu, öfkesi, kaygı bozukluğu ve diğer semptomlar var. Her birimizin hücrelerinin arasında kanser hücreleri var. Bazen hakim oluyor, günlük yaşamı sürdürülemez hale getiriyorlar. Korku var. Bazıları doğal, bazıları insan eliyle yaratılmış. Depremden mi içinde yaşadığım binadan mı korkuyorum. Faturalarımı ödeyememekten, erken yaşlanmaktan, aldatılmaktan, kaybetmekten… Binlerce korku başlığı yaşamlarımızda dolanıyor. Zaman zaman filmlerle, medyayla önce gözümüze, sonra zihinlerimize salınıyor manipülatif korkular.

Cesur korkaklar kaçmak, donmak, saklanmak, maskelenmek yerine yaşamaya devam ediyor. Her korku bir şeylerin değişmesi gerektiğini gösteriyor. Cesur korkaklar, değişime olan inançları ve yaşama duydukları bağlılıkla duvarı deliyor, tarihi değiştiriyor, ölümsüzleşiyor. Cesur korkaklar, her şeyden önce kendilerinin, yakınındakilerinin kahramanı oluyor.

Cesur gözüken korkak olmak seni yer bitirir. Cesur korkak olmak seni gülümsetir.

Paylaş 931