MIPIM İzlenimleri


İçerik Kategorileri
GAYRİMENKUL GAYRİMENKUL DEĞERLEME
2023, 5 Nisan

Yıllardır düzenli olarak MIPIM Fuarı'na katılıyoruz. İlk yıllarda bireysel olarak katıldık. Sonrasında stant açarak ülkemizi ve Hise Global A.Ş'yi temsil etmeye başladık. Her sene katılmamızın nedenlerini ve bu fuardan ne ölçüde verim aldığımızı anlatmak isterim.

Öncelikle fuarı doğru anlamak ve buna uygun yol haritası çizmek gerektiğine inanıyorum. Bu fuar son kullanıcıya hitap etmiyor; gayrimenkul sektörüne hizmet veren tüm iş kollarındaki üst düzey profesyonelleri dünya çapında bir araya getiriyor. Bu sayede gelişen trendler, yenilikler ve değişimler hakkında düzenli bilgi alıyoruz. Düzenli katılım güveni sağladığı için potansiyel iş birliği imkânları da ortaya çıkıyor. Bizim için her yıl MIPIM Fuarı'nı tamamladıktan sonra 15 Nisan itibariyle bir sonraki yıl gerçekleşecek olan MIPIM için çalışmalar başlıyor. Hedeflerimiz ve projelerimiz ile ilgili tanıtımlar ve mevkidaşlarımızla yazışmalar yapıyoruz. Bu sayede fuara daha verimli ve donanımlı olarak katılıyoruz. Dolayısıyla sürekli katılım bu fuarın ön koşulu. Stant ile katılıyor olmak ise sürekli aynı yeri korumak ve söyleyecek sözümüzü bir yıl içinde üretmiş olmak olmazsa olmazlar. 

Firmamız Hise Global kentsel dönüşümü merkezine alarak hizmet veren bir teknik müşavirlik şirketi. Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm alanlarında en uygun modelin tasarlanması için, hak sahiplerinin tespiti, fizibilite ve etüt çalışmaları, yer seçimi, planlama, mimari, projelendirme ve mühendislik hizmetleri veriyoruz. Ayrıca inşaat yapımlarında kontrollük hizmeti vererek ilerleme raporları oluşturuyoruz.

Bu yıl fuar hazırlıkları zamanında gündemimiz oldukça kalabalıktı, hazırlıklıydık, şirketimizin Avrupa ofisini Brüksel'de HİSE EUROPE olarak açmıştık ve buna odaklı olarak fuara katılımımızı organize etmiştik. Maalesef ülkemizde büyük bir felaket yaşandı ve biz tüm içeriğimizi değiştirmek zorunda kaldık. Bu felaketin acısına kapılıp fuardan geri çekilmeyi hiç düşünmedik. Çünkü bu zor süreci uluslararası paydaşlarımıza ve mevkidaşlarımıza yüz yüze ve doğru ifade edebilmek çok önemliydi. Bu açıdan bile MIPIM'e katılıp ülkemizi temsil etmek son derece kıymetliydi. Bu bağlamda uluslararası bağlantılarımız ile olan ilişkilerimiz çok değer taşıdı. Özellikle müşavirlik, mimarlık ve mühendislik tarafında güçlü, iyi, sağlam bir duruşumuz olduğunu bütün dünyaya duyurmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz. 

Ortak akıl toplantısı yapabilmek, onların da güçlerini ve enerjilerini birleştirmek ve doğru ifade etmek için bu sene MIPIM'de yer aldık. Kendimizi güzel ifade etmiş olmalıyız ki fuardan çok olumlu dönüşler aldık. Uluslararası paydaşlarımız manevi desteklerini bizlere iletmekle kalmayıp, fiziki olarak da çalışmak için ülkemize destek olacaklarını ilettiler. Şimdi sıra ülkemizin menfaati ve yararı doğrultusunda çalışmakta. 

Birlikte olmanın gücüyle bir şeyler ifade etme yeteneğimizin arttığını unutmamalıyız. Ülkemiz açısından bu zor günleri çok çalışarak aşacağımıza inanıyoruz.

Paylaş 417