A-lış V-eriş İ-şleri – Niçin, Ne Yazdım?


İçerik Kategorileri
AVM C-LEVEL GAYRİMENKUL GİRİŞİMCİLİK OFİS / CO-WORKING PERAKENDE

Son Yazıları
Bayramlar & Yarınımız Çocuklar
GAYRİMENKUL  AVM  DİĞER  PERAKENDE  OFİS / CO-WORKING  LIFESTYLE  C-LEVEL 
Konumuz: Yapay Zekâ ve Etik / “İnsanoğlu Kıvrak Organik Zekâsıyla, Yapay Zekâya Uygulama Çerçeveleri Oluşturabilecek”
YAPAY ZEKA  GAYRİMENKUL  AVM  DİĞER  PERAKENDE  OFİS / CO-WORKING  C-LEVEL  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA 
2024 Yılı M-AN-ifestom – İyi Olmak Üzerine…
DİĞER  LIFESTYLE  C-LEVEL 
Motivasyon AN'ları
DİĞER 
Motivasyon AN'ları
Blog 2022, 2 Şubat
2024, 24 Ocak

Sevgili dostlarım, değerli okurlarım;

Bu yazımda, geçtiğimiz yıl sonunda yayımlanan ilk kitabım A-lış V-eriş İ-şleri ile ilgili merak edilen soruları yanıtlamaya çalışacağım.

“Haydi Avi, Geciktirme Artık, Yaz Kitabını…”

Çok sevdiğim değerli büyüğüm rahmetli Bensiyon Pinto'nun “Anlatmasam Olmazdı” kitabına çok imrenmiştim. Yıllar önce de bana hikayemi yazmamı öneren perakende sektörünün önderlerinden, değerli büyüğüm Kamil Özçoban'a dolayısıyla da kendime verdiğim sözü tutma gayretiyle tuşlara basmaya başladım.

Altmış beş yaşımı geride bıraktığım yıl, aynı zamanda Alkaş Group'un da 25. kuruluş yıldönümünde, kitabımı yazma zamanımın geldiğini düşünerek “O sene bu sene olsun. Haydi Avi, geciktirme artık, yaz kitabını” diye kendimi yüreklendirdim. 
 

NİÇİN YAZDIM?

Söz vermiştim, Kamil Özçoban'a, 
bir dönemin tanıklığını yapmak için,
Çok imrenmiştim Anlatmasam Olmazdı kitabına 
Bensiyon Pinto'nun,
Tarihe belge bırakmak bana iyi geldi, 
“Bir zamanlar ...” diye başlayarak
Paylaşarak ve geçmişten geleceğe köprü oluşturarak
Arkamda yeller estirmemek için 
Aşık Mahsuni sözü misali
Sektörümün gelecek kuşaklarına 
örnek olmak/önderlik etmek
İlgilenecek yaşamlara kalıcı dokunmak,
Zoru başarabileceğimi önce kendime göstermek,
Öğrenmek isteyeceklere 
bazı öz notlarımı bırakmak,
İçimdeki çocuğun 
hâlâ dipdiri canlı olduğunu dışa vurmak,
Şu âlemdeki fani adımı 
gelecekte de bir eserle hatırlatmak,
Sonsuzluğa uğurladığımız 
küçük oğlum Alp'imin anısını yaşatmak,
Çekirdek ailem eşim Gina ve Emir'ime 
bir övünç vesilesi sunmak,
Beni ben yapan yoldaşlarıma ve can dostlarıma 
kalıcı şükranımı dile getirmek için 
yazdım.

Adı Neden A-lış V-eriş İ-şleri?

Kitaba adını veren esinlenmenin anısını da kısaca paylaşmak isterim. Gazeteci/yazar rahmetli Hıncal Uluç bir gün bana “Avi, senin adın neden Avi?” dedi. “Neden Hıncal abi?” dedim. “Senin adın Avi değil mi?” dedi. Babam hem dindarlığından hem de geleneklere bağlılığından dolayı Hazreti İbrahim'in Tevrat'taki adı olan Avraam ismini koymuş bana. Ama Avraam'ı lisedeyken antipatik bulan bir kız arkadaşım sana Avi diyelim dediği için o günden bu yana Avi olarak kaldı. Avi, Avraam'ın kısaltması, yani İbrahim'in İbo'su gibi. “Evet abi, Avi” dedim. Bunun üzerine Hıncal Abi, “Yok oğlum… Öyle değil. Senin işin adında. Avi: A-lış V-eriş İ-şleri...” dedi. 

Yani beni ismimle, işimle müsemma yaptı ve aslında o zaman kitabın ismini de koymuş oldu. Kendisini rahmetle ve sevgiyle anıyorum.

Peki Neler Yazdım?

Neler yazdığıma gelince…

Bu kitabı sadece yakın çevreme ve gelecekte iş yapacağım potansiyel çalışma arkadaşlarıma hediye etmek için yazmadım. Aynı zamanda hayat hikayemi, hayat üniversitesinden mezun olurken öğrendiğim bilgilerimi ve deneyimlerimi paylaşarak hep başarılı olmalarını dilediğim gençliğe, gelecek kuşaklara hizmet etme arzumun, hedefimin ve hatta misyonumun bir parçası olarak yazdım. Amacım, benden sonraki kuşaklar için dilediklerinde başvurabilecekleri bir başvuru kılavuzu oluşturmaktı.

Kitabımı sunulAN, mekAN, zamAN ve insAN ve de şükrAN olmak üzere üç artı iki kısımdan oluşan hibrit bir formatta kurguladım. Beni canlı görmek ve dinlemek isteyenler için de bazı sayfalara yerleştirdiğimiz kare kodlar ile röportaj ve sunumlarımdan örnekler paylaştım. 

Karanlıktan Aydınlığa Çıkmak – Geleceği Aydınlatacak Yeni Kuşaklar: Yeni Alp'ler Yetiştirmek 

Geçtiğimiz Kasım ayında aramızdan ayrılışının 11. yılı olan, sonsuzluğa uğurladığımız küçük oğlum Alp'imin gerek anısını yaşatmak gerekse bende yarattığı travmayla nasıl başa çıkabildiğimi de yazıya dökmeye çalıştım. Böylece benzer acıları yaşayanlar beni de örnek alarak yaşama asılmamı, hayatıma devam etmemi, her şeye rağmen oğlumun adını güzel, iyi şeylerle yaşatma çabamı görsünler istedim.

Bu konuda bizim en çok göğsümüzü kabartan Özyeğin Üniversitesi'nde oluşturduğumuz ve 10. yılına ulaşan Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi (AAPGM) girişimimiz oldu. Merkez sayesinde sektöre yeni Alp'ler yetiştirmeye çalışıyoruz. 

Ayrıca kitabımın da çorbada tuzu olmasını, yeni Alp'lerin yetişmesine katkıda bulunmasını istedik. Kitaptan elde edilecek telif gelirinin AAPGM'de yapılacak eğitimler için kullanılacak olması bizim için bir gurur vesilesi oldu.

Yapay Zekâ ile Nasıl Bir İş Birliği Yaptım?

Özetle bu kitap; sadece bir anı, otobiyografi kitabı değil, ikinci bölümünde nehir söyleşiyle yaşamımdan bazı kesitleri, yaşadığım büyük acıları içeren, hayata tutunmanın, kırılmadan ve yıkılmadan tekrar tekrar başarıya koşmanın umudunu aşılayan bir başucu referans kitabı olmayı amaçlıyor.

Kitabımın içinde kare kodların haricinde teknolojinin farklı nimetlerinden de faydalandım. Kitabımın şükrAN bölümü, yapay zekâ (YZ)'nın ürünü CHATGPT ile ortak çalışmam sonucu ortaya çıktı. Dikkatle ve özenle izlenmesi, vakit kaybetmeden ilerlenmesi gereken yapay zekâya, üretken yapay zekâya mim koymamız gerektiğini antrparantez belirtmek isterim.

Bugünümün kısa tarihi ve kişisel yol haritası dilerim okuyan herkes için yepyeni bakış açılarına ilham olsun…

Alan ve alacak olan herkese keyifli okumalar… 

Paylaş 556