Deloitte Teknoloji Trendleri 2024 Raporu


İçerik Kategorileri
C-LEVEL DANIŞMANLIK / ARAŞTIRMA METAVERSE PERAKENDE SİBER GÜVENLİK TEKNOLOJİ ÜRETKEN YAPAY ZEKA YAPAY ZEKA

Son Yazıları
Across Study Tour İstanbul’un Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
AVM  PERAKENDE  BASIN  YATIRIMCI  AR-GE VE İNOVASYON  C-LEVEL  İHRACAT 
E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları - Ticaret Bakanlığı
YAPAY ZEKA  KAMU KURULUŞU / BELEDİYE / BAKANLIK  C-LEVEL  E-İHRACAT  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  PAZARYERLERİ 
GYODER Gösterge 4. Çeyrek Raporu Yayımlandı
GAYRİMENKUL  AVM  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  C-LEVEL  TURİZM  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  TİCARİ GAYRİMENKUL 
Dünyanın En Prestijli Gayrimenkul Fuarı MIPIM Gerçekleşti
GAYRİMENKUL  DİĞER  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  C-LEVEL  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  ÇEVRESEL, SOSYAL & KURUMSAL YÖNETİŞİM (ESG) 
MBB - Bir Bakışta Şehir Endeksleri Raporu
GAYRİMENKUL  DİĞER  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  EĞİTİM  FİNANS / EKONOMİ  AR-GE VE İNOVASYON  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 
2024, 30 Nisan

Deloitte tarafından yayımlanan "Teknoloji Trendleri 2024 Raporu" hem iş hem de teknoloji liderlerinin temel trendleri, sinyali gürültüden ayırt etmelerini ve teknolojinin evrimini iş dünyasında devrim yaratacak bir araç olarak benimsemelerine yardımcı olmalarını amaçlıyor.

Firmanın 15 yıldır yayımladığı rapor, üretken makineler çağında kuruluşların entegre bir iş stratejisi, sağlam bir teknoloji temeli ve yaratıcı bir iş gücü sürdürmesinin her zamankinden daha önemli olduğunu gösteriyor ve altı teknoloji trendini vurguluyor.

Trend 1: ETKİLEŞİM
Mekânsal Bilişim ve Endüstriyel Metaverse

Endüstriyel metaverse kurumsal bir araca dönüşürken mekânsal teknolojiler de gerçek hayattaki süreçleri taklit etmek için veri ve yapay zekâyı kullanarak endüstriyel uygulamalarda yerini alıyor.

Trend 2: BİLGİ
Üretken Yapay Zekâ

Yapay zekâ teknolojisinin sahneye çıkmasından bu yana, birçok işletme bundan nasıl faydalanabileceğini belirlemek için çabalıyor. Cevap düşündüklerinden daha basit olabilir. Yaratıcılığı ve üretkenliği yeniden tanımlayan yapay zekâ odaklı yenilikler, verimlilik ve büyüme fırsatları vaat ediyor.

Trend 3: HESAPLAMA
Gelişmiş Hesaplama

Geleneksel bilgi işlemenin ötesinde, yapay zekâ model eğitimi ve dijital ikizler gibi karmaşık görevler için özel donanıma doğru bir geçiş yaşanacak. İşletmeler mevcut altyapılarından daha fazla yararlanacak ve süreçleri hızlandırmak için altyapılarına son teknoloji donanımlar ekleyecek.

Trend 4: TEKNOLOJİ İŞLETMELERİ
Mühendislik Deneyimi

Kendilerini en iyi teknoloji yeteneklerini çekmeye ve elde tutmaya adamış şirketler için yeni bir odak noktası ortaya çıkıyor: Geliştirici Deneyimi. Geliştirici deneyimine odaklanma ve gelişmiş üretkenlik için araçları entegre etme, önemli konular.

Trend 5: SİBER VE GÜVEN
Siber Güvenlik

Yapay zekâ araçlarının yaygınlaşmasıyla taklit etmek ve aldatmak artık her zamankinden daha kolay ancak önde gelen kuruluşlar politika ve teknolojilerin bir karışımıyla bu soruna yanıt veriyor.

Trend 6: TEMEL MODERNİZASYON
Çekirdek Modernizasyonu
Geleceğe liderlik etmek isteyen işletmelerin, teknik borca yönelik parça parça yaklaşımlardan vazgeçerek yeni bir bütünsel teknik sağlık çerçevesi oluşturması gerekiyor. Modernizasyon ihtiyaçlarını azaltan, kendi kendini iyileştirme teknolojileri ile bütünsel teknik sağlığa geçiş önem kazanıyor.

 

Raporu incelemek için tıklayınız: Deloitte Teknoloji Trendleri Raporu 2024