Dünyanın En Prestijli Gayrimenkul Fuarı MIPIM’e Geri Sayım Başladı


İçerik Kategorileri
C-LEVEL GAYRİMENKUL GİRİŞİMCİLİK PROPTECH START-UP SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TEDARİKÇİ TEKNOLOJİ YATIRIMCI YEŞİL MUTABAKAT

Son Yazıları
Deloitte Teknoloji Trendleri 2024 Raporu
YAPAY ZEKA  PERAKENDE  DANIŞMANLIK / ARAŞTIRMA  C-LEVEL  METAVERSE  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  SİBER GÜVENLİK 
Across Study Tour İstanbul’un Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
AVM  PERAKENDE  BASIN  YATIRIMCI  AR-GE VE İNOVASYON  C-LEVEL  İHRACAT 
E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları - Ticaret Bakanlığı
YAPAY ZEKA  KAMU KURULUŞU / BELEDİYE / BAKANLIK  C-LEVEL  E-İHRACAT  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  PAZARYERLERİ 
GYODER Gösterge 4. Çeyrek Raporu Yayımlandı
GAYRİMENKUL  AVM  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  C-LEVEL  TURİZM  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  TİCARİ GAYRİMENKUL 
Dünyanın En Prestijli Gayrimenkul Fuarı MIPIM Gerçekleşti
GAYRİMENKUL  DİĞER  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  C-LEVEL  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  ÇEVRESEL, SOSYAL & KURUMSAL YÖNETİŞİM (ESG) 
2024, 5 Şubat

Gayrimenkul sektörünün dünyadaki en önemli ve prestijli fuarlarından MIPIM, bu yıl 12-15 Mart 2024 tarihlerinde Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek.

Bu yıl “Küresel Şehir Festivali” temasıyla, uluslararası gayrimenkul sektörünün paydaşlarını 34. kez bir araya getirecek olan MIPIM, yaklaşık 20.000 metrekarelik alanda, dört gün boyunca dünya çapında gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerini, yatırımcıları ve yenilikçileri bir araya getirerek, sektördeki en son trendler, yenilikler ve sürdürülebilir gayrimenkul çözümlerini keşfetme fırsatı sunuyor.

MIPIM 2024, sektördeki en son gelişmeleri, çeşitliliği ve sürdürülebilirliği anlamak için eşsiz bir fırsat sağlıyor. Konferanslar, özellikle gayrimenkul sektörünün finansman piyasasıyla ve iklim değişikliğiyle mücadelesi üzerine odaklanıyor. Bu, sektör liderlerine ve karar vericilere, mevcut zorluklara yenilikçi çözümler bulma ve uzun vadeli sürdürülebilir stratejiler geliştirme fırsatı sunuyor.

Özellikle Türk gayrimenkul sektörü paydaşları için MIPIM 2024, projelerini uluslararası bir sahnede tanıtma, yeni iş birlikleri ve yatırım ortaklıkları kurma imkanı sunuyor. Etkinlik, aynı zamanda Türk firmalarına, global pazarda rekabet edebilmeleri için gerekli olan uluslararası network ve işbirlikleri oluşturma şansı veriyor. Bu, Türk gayrimenkul sektörünün sadece yerel değil, aynı zamanda global pazarda da etkili bir oyuncu olabilmesi için kritik bir adım.

Bu Yılki Yenilikler Neler?

MIPIM 2024'te, en yenilikçi teknoloji ve iş modellerini uygulayarak sektörü ileriye taşımak isteyen gayrimenkul liderleri için Propel Station, sektördeki karbon etkisini azaltmak ve iklim değişikliğine uyum sağlamak amacıyla Road to Zero özel network alanı ve konferans salonu bulunuyor.

Sektör trendlerinin ele alınacağı 100'e yakın konferansın gerçekleştirileceği MIPIM'in bu yılki yenilikleri arasında ise şunlar var:
-    Gelecek nesiller için kentsel dönüşümün zorluklarının tartışılacağı “Yeni Neslin Bakışı” atölye çalışması
-    Komşu endüstrilerin (enerji, ulaşım, atık yönetimi, su vb.) durumunu ve bu endüstrilerin gayrimenkul üzerindeki etkilerini incelemek için “Altyapı Çalıştayı” ve 
-    11 Mart'ta sektörel iş birliğini geliştirmek ve mevcut konut krizine çözüm bulmak için gerçekleştirilecek “Konut Zirvesi” 

Gelecek Kuşaklara Kulak Vermek: MIPIM Challengers

Organizasyonun bu yılki yeniliklerinden biri de MIPIM Challengers olacak. MIPIM Challengers girişimi, gelecek nesiller için sürdürülebilir, canlı ve kapsayıcı kentsel ortamlar inşa etme taahhüdüne ilham vermeyi, canlandırmayı ve teşvik etmeyi vaat ediyor.

MIPIM'e katılmak üzere, 30 yaşın altındaki 16 profesyonel MIPIM Challengers olarak seçildi. MIPIM, genç vizyonerleri güçlendirerek, onlara karar vericileri ve sektör liderlerini etkileyebilecekleri bir platform sağlayarak çeşitliliği ve katılımı savunuyor, gençlerin yönlendirdiği değişimin gücünü benimsiyor.

Bu Yılın Onur Konuğu Eski Finlandiya Başbakanı Marin

MIPIM'de bu yılın önemli keynote konuşmacılarından biri Eski Finlandiya Başbakanı Sanna Marin olacak.

Açılış konuşmasını gerçekleştirecek Marin, ayrıca mevcut makroekonomik ve jeopolitik ortama yatırım çekmek, dekarbonizasyon ve net sıfır, inovasyon ekonomisi, dönüşümsel altyapı, uygun fiyatlı konut, şehir merkezlerinin yeniden tasarlanması gibi konuların konuşulacağı “Siyasi Liderler Zirvesi” başlıklı oturumda panelist olarak yer alacak. 

Hedef: Yeni Yatırımların Türkiye'ye Getirilmesi

Türkiye resmi temsilciliğini ALKAŞ'ın üstlendiği, yabancı katılımcılara Türkiye'deki yatırım potansiyeli ve fırsatlarının da anlatılacağı fuar sayesinde yurt dışından yeni yatırımların Türkiye'ye getirilmesi hedefleniyor.

Her yıl 1 milyonu aşkın kartvizit alışverişinin yapıldığı MIPIM'e 2023 yılında, 90 ülkeden 22.500'i aşkın katılımcı ve 6.500'den fazla yatırımcı katılım sağlamıştı.

MIPIM 2024'te, Türk gayrimenkul firmaları ve yatırımcıları için yeni kapılar açılacak. Burada, sektörün geleceğine yön verecek kararlar alınacak ve yeni iş birlikleri doğacak. Bu, sadece bir fuar değil, aynı zamanda Türk gayrimenkul sektörünün uluslararası arenada boy göstermesi için bir fırsat penceresi. MIPIM 2024 ise Türk gayrimenkul sektörü için kaçırılmayacak bir fırsatı temsil ediyor.

SAYILARLA MIPIM:
•    MIPIM'de her yıl 1 milyondan fazla kartvizit alışverişi yapılmaktadır.
•    90'ı aşkın ülkeden 22.500'den fazla katılımcı ve 6.500'ün üzerinde yatırımcı katılım sağladı. 4 gün boyunca 100'den fazla konferans gerçekleştirildi.
•    Fuara katılanların %50'si yönetici ve C-Level katılımcıydı.
•    Ziyaretçi sayısındaki artışa rağmen geçtiğimiz yıla oranla %32 daha az atık üretildi.
•    Konuşmacıların %42'si kadın konuşmacılardı. Üç veya daha fazla katılımcı içeren tüm konferans panellerinde en az 1 kadın katılımcı yer aldı.
•    RX, etkinlik endüstrisini 2050'ye kadar net 0 karbon hedefine bağlayan UFI taahhüdünün kurucu ortağıdır. RX ise bunu 2040'a kadar başarmayı taahhüt etti.
Paylaş 286