Emlakjet 2023 Gayrimenkul Raporu


İçerik Kategorileri
GAYRİMENKUL GAYRİMENKUL DEĞERLEME

Son Yazıları
Deloitte Teknoloji Trendleri 2024 Raporu
YAPAY ZEKA  PERAKENDE  DANIŞMANLIK / ARAŞTIRMA  C-LEVEL  METAVERSE  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  SİBER GÜVENLİK 
Across Study Tour İstanbul’un Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
AVM  PERAKENDE  BASIN  YATIRIMCI  AR-GE VE İNOVASYON  C-LEVEL  İHRACAT 
E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları - Ticaret Bakanlığı
YAPAY ZEKA  KAMU KURULUŞU / BELEDİYE / BAKANLIK  C-LEVEL  E-İHRACAT  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  PAZARYERLERİ 
GYODER Gösterge 4. Çeyrek Raporu Yayımlandı
GAYRİMENKUL  AVM  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  C-LEVEL  TURİZM  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  TİCARİ GAYRİMENKUL 
Dünyanın En Prestijli Gayrimenkul Fuarı MIPIM Gerçekleşti
GAYRİMENKUL  DİĞER  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  C-LEVEL  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  ÇEVRESEL, SOSYAL & KURUMSAL YÖNETİŞİM (ESG) 
2024, 24 Ocak

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda 2023 yılı gayrimenkul raporunu yayımladı. Buna göre Türkiye genelinde 2023 yılında geçtiğimiz yıla göre arsa aramaları %251 arttı. 

Emlakjet 2023 yılı il bazlı arsa aramaları'nda Kırklareli %1643 ile en popüler il oldu. %1000'lik oranla Manisa ve %604'lük oranla Çanakkale Kırklareli'ni takip ederken, %450'lik oranla Balıkesir ve %441 ile de Muğla sıralamada ilk 5'e giren iller oldular.

Rapora göre 2023'te arsa aramalarında önemli bir talep artışı olduğu gözlemlenirken, söz konusu aramalarda ilk sırada Kırklareli yer aldı. Bu talepte nüfus yoğunluğunun düşük ve deprem açısından en güvenli şehirlerden biri olmasının etkili olduğu, yoğun talep doğrultusunda Kırklareli'deki arsa fiyatlarının geçen yıla oranla %148 arttığı iletildi.

Arsa aramalarının arttığı diğer iller Çanakkale, Manisa, Balıkesir ve Muğla olurken, Kuzey Ege ve Akdeniz bölgelerine talebin arttığı bildirildi.

Rapor ile ilgili ayrıntılar için tıklayınız: 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu - Emlakjet

Paylaş 341