"Re-set Global Network" Etkinlikleri Başladı!


İçerik Kategorisi
YATIRIMCI

Son Yazıları
Sürdürülebilir Bir Yaşam Nedir?
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 
2023, 23 Ocak

“Re-Set Global Network” başlığı ile organize etmekte olduğumuz uluslararası arena iş geliştirme amacıyla düzenlediğimiz, ticari açıdan önde gelen pazarlarda etkin olan veya iş geliştirmek isteyen seçkin iş insanlarının katılımı ile “Focus Group”ların daha etkin iletişim yarattığını düşünerek tasarladığımız davetler sürdürülebilir ekosistemler ve iş birliklerine ev sahipliği yapan yeni nesil iş hanı HAN Spaces'da yer alacak bu buluşmaların ilki “Opening Ceremony of Re-Set Global Networking” oldu. Altyapı, tarım, üretim, tedarik zinciri fırsatları ile büyük şirketlerin ve girişimcilerin iş geliştirme, yatırım ve ihracat ajandalarının iki önemli rotası Sahraaltı'nın önde gelen iki pazarı Kenya ve Uganda davetimizin odağı olan etkinliğe Türkiye'nin Afrika açılımı çerçevesinde küresel jeopolitğin en önemli bölgelerindden birine dönüşen Göller Bölgesi'nin önemli ülkesi Uganda ve Mombasa Limanı ile bölgenin ticaret merkezi haline gelen Kenya odağında ülke üst düzey temsilcileri katıldı.

Sahraaltı Afrika bölgesinde yatırım yapmış olan Türk şirketlerinden LC Waikiki Uluslararası Mağazacılık Genel Müdür Yardımcısı Afrika-Asya İlker Hacıoğlu ve Uluslararası Mağazacılık Afrika Bölge Sorumlusu Sevda Bilen İlhan ile Flo'dan Kenya Ülke Sorumlusu Özgün İlhan bölgedeki yatırım ve operasyon süreçleri ile ilgili kolaylıkları ve zorlukları anlattılar. İkinci panelde konuşan Uganda Sigortacılık Otoritesi İş Geliştirme ve Planlama Direktörü Ira Sande, sigortacılık ve finans sektöründe Uganda'ya yatırım fırsatlarını anlatırken Doğu Afrika İş Konseyi Başkanı ve Kenya Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Nicholas Nesbitt ve Kenya'nın kendi dünya standartlarında kripto borsası olan CryptoSasa'nın kurucusu Bülent Boytorun, Sahraaltı Afrika'da finans piyasaları, mobil bankacılık, kripto ödemeler ve borsaya dair görüşlerini paylaştı. Nesbitt, Dünya Ekonomik Forumu'nun bu yılki toplantılarında Kenya'ya yatırım yapmaları konusunda yatırımcılara çağrıda bulunacağını ve yeni seçilen ülke başkanı William Ruto'nun Kenya'ya yabancı yatırım çekme konusunda kararlı olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin Afrika açılımı çerçevesinde küresel jeopolitiğin en önemli bölgelerinden birine dönüşen Göller Bölgesi'nin önemli ülkesi Uganda ve Mombasa Limanı ile bölgenin ticaret merkezi haline gelen Kenya odağında, büyükelçilerinin katıldığı bir iş sonrası davetinde bir araya geldik. Doğu Afrika'da yer alan Kenya ve Uganda, 100 milyonun üzerinde nüfusları ile pazara erken açılma avantajını ve ticari açıdan sayısız fırsatları içeriyor.

Düzenli olarakHAN Spaces'dagerçekleşecek olan davetlerimizde katılımcılar yapacakları ikili görüşmeler ile bilgi edinme ve iş birliği potansiyelini yakalarken network imkânı da bulmuş olacaklar.

 

            

Paylaş 376

Son Yazıları