TÜBİSAD - Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü 2022 Pazar Verileri Raporu


İçerik Kategorileri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Son Yazıları
Deloitte Teknoloji Trendleri 2024 Raporu
YAPAY ZEKA  PERAKENDE  DANIŞMANLIK / ARAŞTIRMA  C-LEVEL  METAVERSE  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  SİBER GÜVENLİK 
Across Study Tour İstanbul’un Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
AVM  PERAKENDE  BASIN  YATIRIMCI  AR-GE VE İNOVASYON  C-LEVEL  İHRACAT 
E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları - Ticaret Bakanlığı
YAPAY ZEKA  KAMU KURULUŞU / BELEDİYE / BAKANLIK  C-LEVEL  E-İHRACAT  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  PAZARYERLERİ 
GYODER Gösterge 4. Çeyrek Raporu Yayımlandı
GAYRİMENKUL  AVM  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  C-LEVEL  TURİZM  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  TİCARİ GAYRİMENKUL 
Dünyanın En Prestijli Gayrimenkul Fuarı MIPIM Gerçekleşti
GAYRİMENKUL  DİĞER  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  C-LEVEL  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  ÇEVRESEL, SOSYAL & KURUMSAL YÖNETİŞİM (ESG) 
2023, 15 Mayıs

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), 2022 yılı “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü Pazar Verileri" raporunu 12 Mayıs 2022 tarihinde düzenlediği bir lansman ile kamuoyuyla paylaştı. 

Microsoft Türkiye ofisinde düzenlenen lansmanda açılış konuşmalarını TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, Data Market CEO'su Murat Boyla ve Logo Yazılım Kanal Satış Direktörü Altuğ Özmen yaparken, sektörün 2022 performansı ve geleceği hakkında görüşlere de yer verildi. Deloitte Türkiye Ortağı Hakan Göl ise raporun sonuçlarını açıkladı.

Pazar %54 Büyüme Kaydetti

Danışmanlığını Deloitte'un yaptığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Context'in proje veri ortakları olarak yer aldığı rapor, 5 bölüm ve toplam 49 sayfadan oluşuyor. Rapor çalışmasına 9 bin 121 firma katıldı.

Rapora göre Türkiye Bilgi ve İletişim pazarı büyüklüğü 2022 yılında TL bazında bir önceki yıla kıyasla yüzde 54 oranında büyüyerek 409 milyar TL'ye ulaştı. Bu rakamın 14 milyar TL'lik kısmını ölçümlemeye yeni eklenen şirketler oluşturdu. Yıllık büyüme oranının geçmiş yıllara kıyasla yüksek seviyede gerçekleştiği görüldü. 

Rapora göre 2022 yılında Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektörünü şekillendiren teknolojiler; yapay zeka, bulut bilişim, otomasyon ile çevreye duyarlı olarak tasarlanmış ve üretilmiş teknolojiler olmak üzere dört ana başlıkta değerlendirildi.

Global Görünüm Nasıl Gerçekleşti?

Rapora göre, global Bilgi ve İletişim pazarı büyüklüğü 2022 yılında yüzde 3,3 oranında büyüyerek 4,4 trilyon dolar seviyesine yükseldi. Büyümenin önemli bir kısmını geçen yıla kıyasla yüzde 9,3 oranında büyüyen bilgi teknolojileri pazarı oluştururken, iletişim teknolojileri pazarında ise yüzde 3,8'lik bir daralma oldu.

Raporun tamamını okumak için lütfen tıklayınız:

TÜBİSAD Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü Raporu 2022

Paylaş 479