Digital Signage ile İşletmenizin Geleceğine Yatırım Yapın!


İçerik Kategorileri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİĞER DİJİTAL PAZARLAMA
2023, 8 Ağustos

Dünyada son 10 yılda kullanımı giderek yaygınlaşan ‘'Digital Signage''ın açılımını; her alanda ve sektörde kullanılabilen yeni nesil reklam, yayın, iletişim, bilgilendirme ve duyuru sistemi olarak yapabiliriz. Bu alanda hizmet veren ve sektörün öncü firması Sistem 9 tarafından 2015 yılında halka açık bir oylama ile Türkçe'ye çevrilmiş ve kullanımı yaygınlaşmış ismi ise; ‘'Dijital Yayın ve Bilgilendirme Ekranları.''

Mağaza, restoran, banka, üretim tesisi, sinema, benzin istasyonu veya çalışılan her kurumda, kısacası hayatın içinde her yerde artık karşımıza digital signage yapıları çıkıyor. Signage çözümleri başlangıçta orta ve yüksek ölçekte kurumların daha fazla tercih etmesi ile bilinir olsa da, günümüzde KOBİ ölçeğindeki şirketler için de yerli yazılım ve kolay içerik yönetiminin etkisi ve maliyetlerin düşmesi sayesinde kullanılabilir duruma geldi.

Digital Signage sistemleri ile sunulan tüm çözümlerin tek bir amacı var; insanların ve kurumların çalışma, yaşam alanlarındaki kargaşayı kaldırmak ve dijital ortamda onlara hızlı, güncel, eğlenceli ve bilgilendirici içerikler sunmak. 

Görünen o ki; digital signage yapılarının bu yönde gelişimine, hızına ve değişimine adapte olabilecek kurumlar ayakta kalabilecek. Bunu sağlayamayan kurumlar ise maalesef gelecekte varlığını devam ettiremeyecek.

Kullanımı Yaygınlaşıyor…

Kullanımı oldukça yaygınlaşan Digital Signage sisteminde donanım ve içerik yönetim için bir kez bütçe ayrılırken, bir diğer klasik seçenek olan statik, basılı materyal tercihinde ise yapılan her yeni afiş, poster basımına özel; matbaa, lojistik, operasyonel giderler ve uygulama benzeri ödemelerin yapılması gerekiyor.

Basılı materyaller hem para hem de zaman açısından daha maliyetli olduğundan kurumları bu aşamada zor durumda bırakıyor. Digital Signage sistemlerinin kullanımının hızla yaygınlaşmasının en büyük nedeni ise şüphesiz ki içeriklerin zahmetsizce çeşitli lokasyonlara dağıtılması ve kolayca yönetilmesi oluyor.

İçerik Yönetimin Önemi…

Digital Signage sistemini tercih eden işletmelerin en büyük endişelerinden biri de içerik yönetiminin zor olduğu düşüncesidir. Tamamen yersiz olan bu düşünce, markaların da gereksiz yere endişe ve korku duymasına neden oluyor. Kullanılan dijital ekran sayısının önemi olmaksızın, içerik yönetim paneli sayesinde oluşturulan içerikleri saniyeler içerisinde istenilen lokasyona özel düzenleyebilir ve dilediğiniz gibi yayınlayabilirsiniz. Düzenlediğiniz ya da yeni oluşturduğunuz tüm içerikleri herhangi bir sorunda anında yayından kaldırabilir veya güncelleyebilirsiniz. Sistemin en avantajlı yönlerinden biri de içerik yönetiminin bilgisayar dışında mobil cihazlar ile de yapılabilmesi. Uzaktan merkezi yönetim yazılımı ile tek adresten yönetimi sağlanan sistem aracılığıyla haber, hava durumu, trafik durumu, yol bilgileri, döviz-para bilgileri vb. başlıklarda içerikler, video animasyonları, kurumsal sunumlar, güncel bilgiler vb. gibi birbirinden farklı içerikleri her boyutta ve çözünürlükteki ekranlara aktarabilirsiniz. 

Pek çok farklı içeriği kolay ve pratik bir şekilde geniş bir tüketici kitlesine ulaştıran sistem, kurumların iç iletişim ve satış odaklı beklentilerini de büyük ölçüde karşılamayı başarıyor.

Türkiye'de Digital Signage Pazarı…

Bu alanda hizmet veren ve sektörün markası konumuna gelen Sistem 9, geliştirdiği uzaktan merkezi yönetim yazılımı, doğru içerik üretimi ile yönetimi ve üstün satış sonrası servis desteği ile kurumların tasarruf edeceği, çalışan bağlılığını güçlendirecekleri, satışlarını artıracakları ve müşteri memnuniyetini yükseltecekleri çözümler sunuyor. Tüm hizmetleri tek elden ve anahtar teslim sunan Sistem 9, 81 ilde profesyonel saha servisleri ve sistem kurulum ekipleri, içerik yönetimi ve üretimi hizmeti ile uzaktan erişim sistem kontrolü de sağlıyor.  

Sistem 9'un hedefi ise; 18 yıldır faaliyet gösterdiği dijital yayın ve bilgilendirme ekranlarını kapsayan digital signage alanında üstlendiği pazar liderliğinin yanı sıra bilgi ve iletişim teknolojilerine daha fazla odaklanarak ilerlemek.

Digital Signage Çözümleri Kurumlara Ne Katıyor? 

- Kurumlara teknolojik kimlik kazandırıyor. 
- Merkezi sistemle tek noktadan ve dünyada sınırsız lokasyona ayrı yayın gerçekleştirme olanağı sağlıyor. 
- 7/24 kesintisiz iletişim ve ilgiyi devam ettiriyor. 
- Anlık mesaj ve bilgilendirme yapmaya olanak sağlıyor. 
- Matbaa, lojistik ve operasyonel giderleri ortadan kaldırıyor. 
- Kurumsal iletişimi ve çalışan motivasyonunu üst seviyeye taşıyor. 
- İş kazalarını azaltıyor. 
- Satışları artırıyor. 
- Eğitim aracı olarak kullanılıyor.

 


*Dijital Network Alkaş (“DNA”), blog yazarı tarafından DNA'da paylaşılan içeriklerin doğruluğundan, geçerliliğinden, güncelliğinden ve telif hakları konusundaki iddialardan sorumlu değildir. Tüm hukuki ve cezai sorumluluk blog yazarına aittir.

Paylaş 411