Bayramlar & Yarınımız Çocuklar


İçerik Kategorileri
AVM C-LEVEL DİĞER GAYRİMENKUL LIFESTYLE OFİS / CO-WORKING PERAKENDE

Son Yazıları
Konumuz: Yapay Zekâ ve Etik / “İnsanoğlu Kıvrak Organik Zekâsıyla, Yapay Zekâya Uygulama Çerçeveleri Oluşturabilecek”
YAPAY ZEKA  GAYRİMENKUL  AVM  DİĞER  PERAKENDE  OFİS / CO-WORKING  C-LEVEL  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA 
A-lış V-eriş İ-şleri – Niçin, Ne Yazdım?
GAYRİMENKUL  AVM  PERAKENDE  OFİS / CO-WORKING  GİRİŞİMCİLİK  C-LEVEL 
2024 Yılı M-AN-ifestom – İyi Olmak Üzerine…
DİĞER  LIFESTYLE  C-LEVEL 
Motivasyon AN'ları
DİĞER 
Motivasyon AN'ları
Blog 2022, 2 Şubat
2024, 9 Nisan

Şeker / Ramazan'dan 23 Nisan'a Bayram ANları

Sevgili dostlarım,

Çifte bayramı yaşayacağımız bu ay, ilk kutlamamızı Şeker / Ramazan Bayramı ile yapıyoruz.

Aile ve akraba bağlarının güçlenmesi ve paylaşmanın önemi gibi değerleri çocuklara aktaran bayramlar, aynı zamanda sevdiklerimize büyüklerimize kavuşmanın, birbirimize sarılmanın,uzaklardaki yakınlarımızla özlem gidermenin, sonsuza uğurladıklarımızı rahmetle anmanın, ev ziyaretleri ya da tatil yerlerinde sevdiklerimizle bir arada olarak, her şeye rağmen ve her şeyin ötesinde yaşama ve yarınlara yine yeniden umutla bakmanın zamanı...

Bayramda bir arada olmanın verdiği sevinç ve mutlulukla, tatlı yiyip tatlı konuşarak, küçükleri sevindirerek, büyükleri hatırlayarak, uzun zamandır görmediklerimizin halini hatırını sorarak, yüzlerde gülümseme bırakarak, sağlıklı ve mutlu ama her zaman umutlu AN'lar geçirmenizi diliyorum.  

Bayramın ülkemiz topraklarına ve tüm insanlık alemine barış, huzur ve dostluk getirmesini,  dargınların barışmasını, sevinçlerin paylaşılmasını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini umuyorum…

Bu ayki bir diğer bayramımız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı… Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yarınımız olan çocuklara armağan ettiği ve bu anlamda çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, her açıdan çok özel ve önemli bir bayram. 

Sadece Türkiye'de değil, dünyada da eşsiz bir anlam taşıyan bu örnek özel gün, çocuklara armağan edilmiş bir bayram olarak, onların değerini ve önemini vurguluyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün, 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmesinin boş yere olmadığını; güzel, refah dolu ve aydınlık bir geleceğin ancak çağdaş eğitim almış, ulus bilinci edinmiş çocuklarla mümkün olacağına inanmasından dolayı olduğunu şu sözünden de net olarak anlayabiliriz:

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

Çocuklar, sadece bugünümüzün değil, yarınımızın da umudu ve teminatı. Onlara güzel bir gelecek sunabilmek adına, onların eğitimi, sağlığı ve mutluluğu için çalışmalı, onlara daha güvenli, huzurlu ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak, hepimizin sorumluluğu ve ödevi olmalı.

Bu güzel günde çocukların yüzündeki gülümseme hepimize umut veriyor. Onların sesleri dünyamızın en güzel müziği, onların hayalleri yarınlarımızın en güzel resmi olarak bize güç veriyor, geleceğe dair umutlarımızın yeniden yeşermesini sağlıyor ve en önemlisi de yarının daha müreffeh olacağına olan inancımızı tazeliyor.

Hepimize sevdiklerimizle, ailelerimizle sağlıklı, mutlu, bol keyifli bir bayram olsun… Her iki Bayramımız kutlu olsun…

Nazım Hikmet'in şiirini bir kez daha hatırlamanın ve hatırlatmanın zamANı diyorum:

“Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne

Allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar

Oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında

Dünyayı çocuklara verelim

Kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi

Hiç değilse bir günlüğüne doysunlar

Bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı

Çocuklar dünyayı alacak elimizden

Ölümsüz ağaçlar dikecekler…”