Bir Sözüm Var!


İçerik Kategorileri
C-LEVEL DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF DİĞER

Son Yazıları
Yanındayız Karavanı
DİĞER  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF 
Yanındayız Karavanı
Blog 2023, 27 Kasım
Yanındayız ve Profeminizm Üzerine
DİĞER  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF 
2024, 6 Mart

Bir 8 Mart daha yaklaşıyor. 

Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü coşkuyla kutlamaya, yine ve yeniden bugünün önemini anlamaya hazırlanıyoruz.  

Kadınların toplumdaki statüsünün iyileştirilmesi ve hak mücadelelerinde bugünlere nasıl gelindiğini hatırlamamız adına oldukça özel bir gün 8 Mart. 

Kadınların okuma-yazma oranı, eğitim düzeyi, çalışma yaşamına ve siyasi yaşama aktif katılımı ve kadın sağlığı konusundaki göstergelere baktığımızda tüm çabalara ve ilerlemelere rağmen hala olması gerekenden çok uzak noktayız. 

8 Mart'ın özü, emekçi kadınların mücadele geleneğine ve azmine dayanıyor, bunu unutmadan yürütülen tüm farkındalık çalışmalarını Yanındayız Derneği olarak önemsiyoruz.

Kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayırdığımız bugünü toplumun her kesiminde farkındalık yaratmak, özellikle de erkekleri bu konuda aksiyona davet etmek için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. 

Buradan yola çıkarak bir sosyal medya kampanyası dizayn ettik. 23 Şubat itibariyle toplumu etkileyen erkekler ve kadınlar #BirSözümVar! dediler ve kadın hakları, fırsat eşitliği, ön yargıları aşmak kavramları üzerine bir söz söylediler. Kadın hakları konusunda kadınların savunuculuk yapmasına, eylemde bulunmasına alışkınız. 8 Mart'larda sesini yükselten, beklenti ve taahhütlerini ortaya koyanlar kadınlar oluyor. Bu kampanya ile paradigma değişikliği için çabamızı ifade etmek istedik. Bu defa kadın hakları için erkekler niyetlerini, geleceğe dair hedeflerini ortaya koydu, ‘Bu konuda benim de söyleyecek bir sözüm var' dedi. Onların başlattığı bu hareket toplumun her kesiminden liderler tarafından sahiplenilerek genişledi. 23 Mart'tan bugüne, iş dünyasından sanat camiasına, siyasetten akademiye, toplumun farklı kesimlerinden 115 isim kampanyaya destek verdi.

‘Sözüm Var' vurgusu hem ‘Benim de bu konuda bir söyleyeceğim var'ın altını çiziyor hem de ileriye dönük bir akit, söz verme anlamını taşıyor. Dolayısıyla 8 Mart'ı yalnızca tek bir gün üzerine söz söyleyip hiçbir eylemde bulunmadan devam ettiğimiz bir gün olmaktan çıkarmak, yılın her günü toplumu daha ileriye götürme çabamıza dönüştürmek istiyoruz. 

Mücadelemizin bir gün değil, her gün YANINDAYIZ demeye devam edeceğiz. 

Yaşasın 8 Mart, Yaşasın Eşitlik!
 

 

 

 

 


 

*Dijital Network Alkaş (“DNA”), blog yazarı tarafından DNA'da paylaşılan içeriklerin doğruluğundan, geçerliliğinden, güncelliğinden ve telif hakları konusundaki iddialardan sorumlu değildir. Tüm hukuki ve cezai sorumluluk blog yazarına aittir.


Son Yazıları
Yanındayız Karavanı
Yanındayız Karavanı
Blog 2023, 27 Kasım