DNA'da Mayıs!


İçerik Kategorisi
DİĞER

Son Yazıları
Across Study Tour İstanbul’un Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
AVM  PERAKENDE  BASIN  YATIRIMCI  AR-GE VE İNOVASYON  C-LEVEL  İHRACAT 
E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları - Ticaret Bakanlığı
YAPAY ZEKA  KAMU KURULUŞU / BELEDİYE / BAKANLIK  C-LEVEL  E-İHRACAT  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  PAZARYERLERİ 
GYODER Gösterge 4. Çeyrek Raporu Yayımlandı
GAYRİMENKUL  AVM  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  C-LEVEL  TURİZM  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  TİCARİ GAYRİMENKUL 
Dünyanın En Prestijli Gayrimenkul Fuarı MIPIM Gerçekleşti
GAYRİMENKUL  DİĞER  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  C-LEVEL  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  ÇEVRESEL, SOSYAL & KURUMSAL YÖNETİŞİM (ESG) 
MBB - Bir Bakışta Şehir Endeksleri Raporu
GAYRİMENKUL  DİĞER  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  EĞİTİM  FİNANS / EKONOMİ  AR-GE VE İNOVASYON  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 
2022, 1 Haziran

Herkese merhabalar,

Sabahları paltomuzla çıkıp öğleden sonra çıkan güneşle terlediğimiz kararsız mayıs günlerini geride bırakırken aynı zamanda etkinliklerle dopdolu bir ayı geride bıraktık. Farklı sektörleri bir araya getiren DNA'mızla, Zincir Mağazalar Derneği ve GYODER öncü kuruluşlarla iş birliğinde düzenlediğimiz organizasyonlar Mayıs ayını son derece yoğun bir gündemle sona erdirdi.  

Etkinlik:
31 Mayıs'ta Fişekhane Ana Sahnede uzun bir aradan sonra sektörün yeniden yüz yüze geldiği fiziki katılımla gerçekleşen GYODER Çözüm Platformu'nun "Geleneksel Gayrimenkul Yatırımlarının Varisi: Alternatif Modeller" başlıklı oturumu hayli ilgi gördü. Ersun Bayraktaroğlu  ve Dilek Pekdemir, PhD.  beraber sundukları "Konut Dışında Hangi Alternatiflerimiz Var?" başlıklı sunumunda hem dünyada hem ülkemizde geleneksel gayrimenkul yatırımlarına alternatif potansiyel yatırım alanlarını dinledik. İlk oturumda Selahattin Bilgen, Hüseyin TOK ve Sertac F. Karaağaoğlu ile birlikte özellikle hem artan e-ticaretin ve globalde bozulan tedarik zincirlerinin lojistik sektörünü nasıl öne çıkarttığını hem öğrenci yurtlarına ilişkin mutlak ihtiyacın nasıl karşılanması gerektiğini hem de kamu özel sektör işbirliği modelinin özellikle erişilebilir konut gibi ihtiyaçların karşılanmasında nasıl kullanılabilir olduğunu ele aldik. İkinci oturumda ise Alp Çiçekdağı, Baki Budakoğlu, Ecehan Berk Pehlivanoğlu ve Mehmethan Yallagöz ile birlikte teknolojinin gayrimenkulleşmesi başlığında lojistik/depolama alanlarında teknolojinin kullanımı, veri depolama merkezlerine olan ihtiyaç, emlak alım/satım/kiralama süreçlerinde ilan platformlarındaki gelişim süreçleri ve metaverse-gayrimenkul ilişkisini irdelemeye gayret ettik.

Yeni üyeler:
İş dünyasının DNA'sında aramıza katılan yeni kurumsal üyelerimize hoş geldin diyoruz.
Kanyon ve Şeker GYO


İzlediniz mi?:
27 Mayıs Digital Network Alkaş'ta canlı yayınla gerçekleşen Kalıcı Refahın Anahtarı: Sürdürülebilirlik webinarı Denge Değerleme'nin katkılarıyla gerçekleşti. Yuvamız dünya ve üzerinde yaşayan tüm canlıların hayatı pamuk ipliğine bağlı. Durum o kadar acil ki, umutsuzluğa kapılacak vaktimiz bile yok. Bizi hala bağlı tutan pamuk ipliğine sıkıca sarılmalı ve düğüm üzerine düğüm atarak yaşamı korumalıyız. Başarmak için odaklanmamız gereken anahtar kelimemiz ‘sürdürülebilirlik'. Şu an yaşadığımız hayatı, konforu ne kadar çok sevsek de bu haliyle sürdürmemiz mümkün değil. Üretimden tüketime tüm anlayışımız kökten değişmeli, ama nasıl? Moderatörlüğünü Ekonomi TV Programcısı Hande Berktan'ın üstlediği online webinarda TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Reckitt Amerika Pazarlama Direktörü Tarık Bayar, Brika Sürdürülebilirlik Yönetici Ortağı Gülin Yücel, Divan Çevre ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi Nur Çelik, Doğan Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Neslihan Sadıkoğlu ve Denge Değerleme Avrupa Bölge Müdürü Cem Kurt, konuşmacı olarak yer aldı. DNA TV arşivinde izlemek için tıklayınız.

 
Okudunuz mu?: Bu yıl ikinci kez düzenlenen Zincir Mağazalar Derneği / Omnichannel Zirvesi Digital Network Alkaş'ta ilgiyle takip edildi. İyi bir omnichannel kurgusu nasıl olmalı, perakende markaları kanalları birbiriyle konuşturma noktasında ne kadar başarılı olabiliyor gibi birçok soruya yanıtlar aranan organizasyonda sektörün önde gelen zincirleri ve başarılı markaları marka hikayelerini paylaştı. Organizasyonda paylaşılan ve Deloitte tarafından hazırlanan 2022 Küresel Trendler raporunu okumak için tıklayınız.

 
Takvime ekle:
MIPIM stratejik ortaklığıyla gayrimenkul piyasasının nabzını tutan ve vizyonunu çizen RE360 bu yıl 7 Aralık'ta Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'da gerçekleşecek. Erken kayıt avantajıyla satışa sunulan sınırlı sayıdaki biletlerden satın almak için tıklayınız.

Paylaş 434