En İyisini Hedeflemek: Composable Commerce


İçerik Kategorileri
E-TİCARET PERAKENDE

Son Yazıları
Across Study Tour İstanbul’un Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
AVM  PERAKENDE  BASIN  YATIRIMCI  AR-GE VE İNOVASYON  C-LEVEL  İHRACAT 
E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları - Ticaret Bakanlığı
YAPAY ZEKA  KAMU KURULUŞU / BELEDİYE / BAKANLIK  C-LEVEL  E-İHRACAT  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  PAZARYERLERİ 
GYODER Gösterge 4. Çeyrek Raporu Yayımlandı
GAYRİMENKUL  AVM  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  C-LEVEL  TURİZM  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  TİCARİ GAYRİMENKUL 
Dünyanın En Prestijli Gayrimenkul Fuarı MIPIM Gerçekleşti
GAYRİMENKUL  DİĞER  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  C-LEVEL  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  ÇEVRESEL, SOSYAL & KURUMSAL YÖNETİŞİM (ESG) 
MBB - Bir Bakışta Şehir Endeksleri Raporu
GAYRİMENKUL  DİĞER  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  EĞİTİM  FİNANS / EKONOMİ  AR-GE VE İNOVASYON  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 
2023, 11 Mayıs

Composable Commerce (birleştirilebilir anlamına gelen composable yaklaşım) neden önemsemelisiniz? Çünkü firmanızın her zamankinden daha ilgi çekici ve duyarlı dijital müşteri deneyimleri oluşturmasına olanak tanır.

Composable Commerce, uygulamalar arasında veri erişimini ve paylaşımını sağlamak için bir entegrasyon metodolojisidir. Arkayüz uygulamalarının birbirleriyle iletişim kurmasını ve tek müşteri deneyimi yaratmasını sağlayan bir e-ticaret türüdür. Composable Commerce, yeniden kullanılabilir bileşenler oluşturulmasına imkan verir. Böylece her seferinde sıfırdan başlamak zorunda kalmadan, iş süreçleri kolayca değiştirebilir veya yenileri eklenebilir. 

Önce Müşteri Yaklaşımı

Şekillendirilebilirlik, firmaların, birbirlerinden çok farklı ihtiyaçları olan ve genellikle kendi benzersiz durumları için özelleştirilmiş çözümlere ihtiyaç duyan müşterileri gibi düşünmelerini gerektirir. Herkes için eşit derecede işe yarayan, herkese uyan tek bir yaklaşım değildir. Ayrıca, talebi ne pahasına olursa olsun karşılamak için mümkün olan en kısa sürede ürünler üretmek değil, her müşterinin tercihlerine veya ihtiyaçlarına göre kolayca değiştirilebilen ürünler oluşturmak anlamına gelir. 

Kanallar arasında kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak isteyen perakendeciler için şekillendirilebilir ticaret en iyi çözümdür ve dijital dönüşümün önemli bileşenidir. Perakendecilerin müşteri deneyimini, herhangi bir kanalda ve cihazda gerçek zamanlı olarak kişiselleştirmesine olanak tanır. Söz konusu yaklaşım aynı zamanda, birbirinden bağımsız olarak güncellenebilen ayrıştırılmış hizmetleriyle mikroservis mimarisini de desteklemektedir. 

Composable Commerce Nasıl Çalışır?

Composable Commerce, arkayüz uygulamalarının birbirleriyle iletişim kurmasına ve tek bir müşteri deneyimi oluşturmasına imkan veren standart bir arayüzle bireysel, yeniden kullanılabilir bileşenlerin geliştirilmesini ve dağıtılmasını teşvik eden bir metodolojidir. Şekillendirilebilir Ticaret, yalnızca müşteriler için birleştirilmiş bir deneyim yaratmakla ilgili değildir; aynı zamanda firmaların verilerini daha verimli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur.

Bir e-ticaret stratejisi olarak Composable Commerce, daha fazla esneklik elde etmek için birçok mikro hizmetin kümelenmesini içerir. Bu mikroservisler (PBCs), paketlenmiş iş bileşenleri olarak da bilinir. Tek bir kod tabanını paylaşan monolitik uygulamaların aksine, her PBC'nin kendi verileri ve iş mantığı vardır.

Elastic Path firmasının “The State of Composable Commerce” araştırması, e-ticaret profesyonellerinin %95'inin Composable Commerce kuruluşların benimsemesi gereken en iyi strateji olduğu düşüncesini işaret ediyor.

Eşsiz Bir Bakış Açısı

Adından da anlaşılacağı üzere, farklı müşteriler için benzersiz deneyimler yaratmak üzere farklı şekillerde bir araya getirilebilen ve yeniden birleştirilebilen daha küçük bileşenlerden daha büyük bileşenler oluşturma konseptine dayanıyor. Composable Commerce çözümleri, açık kaynak ve özelleştirilebilir olduğu için, daha önce dikkate alınmamış olsa da, artık kendi ekosistemlerinde daha iyi müşteri deneyimleri sunabilecek lojistik şirketleri ve ödeme sağlayıcıları gibi üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları tarafından kullananlar da dahil olmak üzere, mevcut herhangi bir sistem veya platforma kolayca entegre edilebilirler.

Çevrimiçi alışverişin geleceği "Composable Commerce"de yatıyor olabilir. E-ticaret hakkında düşünmenin, inşa etmenin ve yayılmanın yeni bir yoludur. Ayrıca, firmanın müşterilerinin nasıl satın aldığını daha iyi anlamalarına yardımcı olan inanılmaz derecede güçlü bir modeldir. Böylece onlara gerçekten istedikleri şey, mümkün olan en verimli şekilde sağlanabilir. Mümkün olan en iyi müşteri deneyiminin sunulmasına yardımcı olabilecek son derece yetenekli bir dijital ticaret platformuyla, "Composable Commerce"ün tüm avantajlarından yararlanılabilir. Tüm kanallar ve cihazlar için desteğin yanı sıra, esnek ve otomatikleştirilmiş iş akışlarıyla, müşterilerin en sevdikleri markalardan bekledikleri kişiselleştirilmiş deneyimler yaratılabilir. 

Paylaş 521