Sürdürülebilir Büyüme İçin Müşteriyi Tanımak


İçerik Kategorisi
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Son Yazıları
Across Study Tour İstanbul’un Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
AVM  PERAKENDE  BASIN  YATIRIMCI  AR-GE VE İNOVASYON  C-LEVEL  İHRACAT 
E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları - Ticaret Bakanlığı
YAPAY ZEKA  KAMU KURULUŞU / BELEDİYE / BAKANLIK  C-LEVEL  E-İHRACAT  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  PAZARYERLERİ 
GYODER Gösterge 4. Çeyrek Raporu Yayımlandı
GAYRİMENKUL  AVM  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  C-LEVEL  TURİZM  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  TİCARİ GAYRİMENKUL 
Dünyanın En Prestijli Gayrimenkul Fuarı MIPIM Gerçekleşti
GAYRİMENKUL  DİĞER  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  C-LEVEL  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  ÇEVRESEL, SOSYAL & KURUMSAL YÖNETİŞİM (ESG) 
MBB - Bir Bakışta Şehir Endeksleri Raporu
GAYRİMENKUL  DİĞER  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  EĞİTİM  FİNANS / EKONOMİ  AR-GE VE İNOVASYON  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 
2022, 19 Ocak



“FutureBright ile başlattığımız “Müşteri Laboratuvarı” projemizde öncelikli amacımız tüm perakende sektörünün yararlanabileceği Alışverişçi Profilleri'ni belirlemekti ve projemize bu baz araştırmayla başladık. Bu sayede gelir ve yaş analizlerinden farklı olarak; mevcut ve potansiyel ziyaretçilerimizin alışveriş merkezlerimize ilişkin motivasyonlarını öğrenebiliyor, Varlık Yönetimi stratejilerimizin temelini oluştururken hedef kitlemizin alışveriş yaklaşımını, algısını ve kategorideki motivasyon, ihtiyaç ve beklentilerini anlayabiliyoruz. Türkiye için gerçekleştirdiğimiz bu araştırmayla, tüm perakende sektörü için ülke genelini kapsayacak şekilde Alışverişçi Profilleri'ni belirlemiş olduk. Bu, Türkiye'de bir ilk… Bundan sonraki adımda; sektördeki tüm oyuncular, bu baz araştırma temelinde 2. faz araştırmayla, odaklanacakları profilleri belirleyebilecek, kendilerine özel ve daha detaylı analizler yapabilecek. .”

“Nevzat Yavan – Esas Gayrimenkul Chief Asset Management Officer”


“Esas Gayrimenkul'ün “Müşteri Laboratuvarı” vizyonuyla hayata geçirdiğimiz Türkiye'nin ilk ve en büyük Alışverişçi Profili analiziyle AVM müşteri ve ziyaretçilerinin motivasyonlarını, tercih nedenlerini, ziyaret amaçlarını, AVM ziyaret sıklık ve yoğunluklarını belirledik. Aynı zamanda yaşam tarzları, dijital aktivite detayları, online alışveriş ve demografi bilgileri hakkında verilere ulaştık. Sonuç olarak 6 temel alışverişçi profili tanımlayarak projemizin baz araştırmasını oluşturduk. Sonraki aşamada artık bu profillerin farklı lokasyon ve farklı alışveriş merkezlerindeki davranışlarını inceleyebilecek, özel, farklı stratejilerin geliştirilmesini ve hedef kitlelerini doğru analiz etmelerini sağlayabileceğiz.”

“Akan Abdula – FutureBright Kurucu Ortağı”

Araştırmanın tamamına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz...

 

Paylaş 428