F&B'de Top 5 Yükselen Trend


İçerik Kategorisi
OTELCİLİK / HİZMET

Son Yazıları
Across Study Tour İstanbul’un Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
AVM  PERAKENDE  BASIN  YATIRIMCI  AR-GE VE İNOVASYON  C-LEVEL  İHRACAT 
E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları - Ticaret Bakanlığı
YAPAY ZEKA  KAMU KURULUŞU / BELEDİYE / BAKANLIK  C-LEVEL  E-İHRACAT  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  PAZARYERLERİ 
GYODER Gösterge 4. Çeyrek Raporu Yayımlandı
GAYRİMENKUL  AVM  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  C-LEVEL  TURİZM  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  TİCARİ GAYRİMENKUL 
Dünyanın En Prestijli Gayrimenkul Fuarı MIPIM Gerçekleşti
GAYRİMENKUL  DİĞER  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  C-LEVEL  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  ÇEVRESEL, SOSYAL & KURUMSAL YÖNETİŞİM (ESG) 
MBB - Bir Bakışta Şehir Endeksleri Raporu
GAYRİMENKUL  DİĞER  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  EĞİTİM  FİNANS / EKONOMİ  AR-GE VE İNOVASYON  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 
2022, 12 Nisan

Bu yıl, yemek servisi pazarında, Birleşik Krallık pazarının giderek artan "Amerikanlaşması"nın da etkisiyle "Gelecek Çağ" başlıyor ve bu da F&B endüstrisinde Avrupa'da görülmesi muhtemel eğilimleri müjdeliyor. Genellikle ABD markaları, Avrupa'nın geri kalanına yayılmadan önce ilk olarak İngiltere'ye geliyor ve F&B pazarı, Wingstop, Popeye's, Tim Horton's, Wendy's, Five Guys, Slim Chickens ve Taco Bell dahil olmak üzere yeni girenler ve genişleyen fast food markaları artıyor.
Gerçekten de, -Avrupa yiyecek ve içecek endüstrisi heyecan verici genişleyen konseptler, değer ve deneyimsel arasında giderek büyüyen kutuplaşma, gelişen yeni kanallar ve daha büyük bir rol oynayan teknoloji gibi etkenler- geleceği tahmin eden yeni bir F&B raporunun ana temaları pazarı yeniden şekillendirecek yönelimlere dikkat çekiyor.

  1. Merkezden dışa dönüş!

Avrupa'daki tahmini 12 milyon ofis çalışanının önemli bir bölümünün şu anda haftanın bir bölümünde evden çalışmasıyla çalışma alışkanlıkları kökten değişti. Bu, şehir merkezlerindeki ticareti büyük ölçüde azalttı ve yavaş yavaş yeniden inşa edilirken, bu alışkanlıkların bir kısmı devam edecek. Sonuç olarak, insanlar molalar, toplantılar için evlerine daha yakın mahalle kafeleri, şarküteriler, marketler, yerel barlar ve mahalle restoranları tercih ettikçe ticaretin merkezi lokasyonlardan banliyölere göç ettiğini görmek mümkün.

  1. Sosyal Yakıt Takviyesi!

Özellikle enflasyon tüketicilerin keyfi harcamalarını etkilemeye başladığında, F&B endüstrisinde değer odaklı "Sosyal Yakıt Takviyesi" ile deneyimsel, premium yemek yeme arasında daha büyük bir kutuplaşma olacaktır.
Tüketiciler giderek daha meşgul yaşamlarına daha fazla uyum sağlamaya çalıştıkça, büyüyen markalar daha hızlı format değiştirip daha rahat konseptler geliştirmek durumundalar, ki bunlara “Sosyal Yakıt Takviyesi” olarak adlandırdığımız ve maliyetlerin ya kişisel unsurlar yoluyla düşürüldüğü self- servis veya fast food gibi daha ucuz maliyetli malzemelerden oluşuyor. Tüketiciler ev dışında daha iyi bir yemek deneyimi aradığındaysa, bu daha pahalıya mal olacak ve bu nedenle evde kolayca tekrarlanamayacak olağanüstü bir deneyim sunulması gerekecek.
Bu sürece baktığımızda premium restoran zincirlerinin daha güçlü performans gösterdiğini görüyoruz, çünkü bu değişen iş yapış şekillerinin bir sonucu olarak da görebileceğimiz “nakit ve vakit zengini” dediğimiz, pandemi sürecinde iptal etmek ya da ertelemek zorunda kaldığı aktivitelere aç bir kesimin yükselişe geçtiği görülüyor.

  1. Amerikanizasyon!

F&B endüstrisinde yükselen bir diğer trend, Wendy's, Popeye's ve Wingstop gibi daha fazla sayıda ABD fast food zincirinin İngiltere'ye girmesi ve genişlemesiyle pazarın büyüyen bir “Amerikanlaşması”. Bu yeni katılımcılar, mevcut ABD markaları Tim Hortons, Slim Chickens, Five Guys ve Taco Bell'in üzerine çıkıyor. Hem kızarmış tavuk hem de barbekü önemli gıda trendleri olup, bir fast food vesilesiyle tüketicinin şımartıcı ikramlara yönelik isteklerini karşılamaktadır ve bu Amerikan markaları her iki durumda da hizmet vermektedir. Pek çoğu, İngiltere'ye inmeyi kıta Avrupası'na bir köprü olarak görüyorlar.
 

 

  1.  Yeni Yemek Modelleri

Artan maliyetler ve işgücü sıkıntısı gibi etkiler; geleneksel restoranlarda azalan bazı hacimler; teslimat hizmeti çözümlerine yönelik artan talep ve sosyal medyanın tüketici davranışları üzerindeki artan etkisi, F&B pazar dinamikleri ve tüketici davranışlarındaki değişimi yönlendiriyor. Sonuç olarak, yeni yemek modelleri görüyoruz:

  • Mağazada dijital sipariş sistemlerine geçiş, işgücü kaynaklarını kişiselleştirilmiş, daha taze yiyeceklere yoğunlaştırmak için ev personelinin önünü yiyecek hazırlamaya kaydırma. Tüketiciler, tüm kişisel tercihlerine izin vermek için onlara daha fazla zaman tanıyan ve kasanın önünde durmaktansa daha az baskıyla daha fazla para harcamasını teşvik eden dijital ekranları kullanmaktan mutludur.
  • Yemek hazırlığındaki değişiklikler, ya merkezi üretim mutfakları ya da servise konsantre olan şefleri desteklemek için basit hazırlık için istihdam edilen ayrı personel aracılığıyla yapılan değişiklikler.
  • Oteller ve sözleşmeli catering siteleri gibi daha fazla ortamda karanlık mutfakların kullanımının artırılması, aynı anda birkaç ihtiyacı karşılamak için alan ve ekipmandan yararlanılması ve teslim edilen gıda çözümlerine yönelik artan talebin kullanılması.
  • Restoran menü kit'leri – Özel günlerde, akşam yemeklerinde veya teslimata erişimi olmayan tüketiciler için özel olarak hazırlanmış, kendi üretebileceklerinden daha yüksek seviyede olan ürünler

  • Tek tıkla sipariş et Sanal Markalar, TikTok gibi platformlarda paylaşılan tarifleri/malzemeleri/yöntemleri yakalayan ya da tüketici talebini etkilemek için kişisel zevklerini kullanan sosyal medya influencer'ları tarafından geliştirilen menülerle teslimat ve tıkla ve topla için sanal markalar.
  1.  Teknoloji Adaptasyonu

Dijital sipariş ekranlarının daha fazla benimsenmesi, hem daha düşük personel maliyetleri hem de daha yüksek işlem harcamaları ile sonuçlanır, ancak aşağıdakiler dahil olmak üzere endüstri genelinde teknolojinin çok daha fazla benimsendiğini göreceğiz:

  • Sesle sipariş – McDonald's'ın ses tanımayı geliştirmede uzmanlaşmış teknoloji şirketi Apprente'yi satın almasının ardından, Amazon'un Alexa gibi sistemler aracılığıyla ve Drive-Thru sitelerine yaklaşırken araba tabanlı sistemlerden sipariş verme yeteneğinde daha fazla gelişme görmeyi bekliyoruz. .
  • Order & Pay uygulamaları – Covid sırasında 'yalnızca masaya servis' gereksinimlerinin olduğu dönemlerde kullanıma giren, masanızdan sipariş verme ve ödeme yeteneği, önemli ölçüde hızlanan ve önümüzdeki birkaç yıl içinde norm haline gelecek yeni bir trenddi. Öte yandan QR kodları son iki yılda kabul edilebilir olsa da, statik web sayfalarına yönlendiren eski teknolojilerdense, uygulamalar kullanıcılar ve operatörler için çok daha büyük faydalar sağlıyor. Ancak tüketiciler, yeni bir tesisi her ziyaret ettiklerinde yeni bir uygulama indirmek istemiyorlar, bu nedenle de tüketici deneyimine odaklanan ve operatörün kendi sistemine entegre olan OrderPay gibi çözümler şimdilerde daha fazla kullanım alanı buluyor.
  • Otomatik kiosklar veya robot kioskları – Bir otomat makinesinin yüceltilmiş bir versiyonu, düşük cirolu veya uzak konumlar için, gelişmiş kullanıcı olanakları ve robotik unsurlara sahip bu gelişmeler gerçekten uygun bir çözümdür. Pizza ve kahve en uygun ürünlerdir ve özellikle Café X, Briggo, Trubird, Monty's ve Crown Coffee gibi robot kollu kahve büfelerinde bunlardan daha fazla çıkış görmeyi bekliyoruz.
  • Tıkla ve topla kilitli dolaplar –  Yiyecek depolayan otomatik dolapları daha fazla göreceğiz. Tüketiciler yiyeceklerinin dağıtım platformları aracılığıyla veya doğrudan uzaktan dijital siparişe geçtikçe, ancak aynı zamanda daha hızlı veya daha kullanıcı dostu, erişilebilir tıkla ve topla yetenekleri aktif kullanmak isteyecekler. ABD'de bazı markalar bu dolapların kullanımına başladı.
Paylaş 465