KPMG'den "Üretken Yapay Zeka Tüketici Perakende Anketi"


İçerik Kategorileri
FMCG PERAKENDE ÜRETKEN YAPAY ZEKA

Son Yazıları
Deloitte Teknoloji Trendleri 2024 Raporu
YAPAY ZEKA  PERAKENDE  DANIŞMANLIK / ARAŞTIRMA  C-LEVEL  METAVERSE  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  SİBER GÜVENLİK 
Across Study Tour İstanbul’un Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
AVM  PERAKENDE  BASIN  YATIRIMCI  AR-GE VE İNOVASYON  C-LEVEL  İHRACAT 
E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları - Ticaret Bakanlığı
YAPAY ZEKA  KAMU KURULUŞU / BELEDİYE / BAKANLIK  C-LEVEL  E-İHRACAT  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  PAZARYERLERİ 
GYODER Gösterge 4. Çeyrek Raporu Yayımlandı
GAYRİMENKUL  AVM  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  C-LEVEL  TURİZM  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  TİCARİ GAYRİMENKUL 
Dünyanın En Prestijli Gayrimenkul Fuarı MIPIM Gerçekleşti
GAYRİMENKUL  DİĞER  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  C-LEVEL  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  ÇEVRESEL, SOSYAL & KURUMSAL YÖNETİŞİM (ESG) 
2023, 3 Ağustos

KPMG'nin gerçekleştirdiği “Üretken Yapay Zeka Tüketici Perakende Anketi”nin verilerine göre perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketler, üretken yapay zekanın öncelikle pazarlama ve satışa uygulanmasına odaklandı.

KPMG, söz konusu teknolojinin çeşitli sektörleri nasıl etkileyebileceğini ayrıntılı olarak ortaya çıkarmak ve yöneticilerin bu teknolojiyi benimsemeye ne kadar açık ve hazır olduklarını ölçmek için çeşitli sektörlerden 300 yöneticinin katıldığı bir araştırma yaptı.

Tüketici ve perakende sektöründeki katılımcıların yanıtlarından yola çıkılarak hazırlanan 2023 yılı “Üretken Yapay Zeka Tüketici Perakende Anketi” verilerine göre sektördeki kuruluşlar; müşteri verilerini analiz etmek ve kişiselleştirilmiş öneriler oluşturmak (yüzde 66); envanter yönetimi için trend analizi/tahmine dayalı analiz yapmak (yüzde 64); pazarlama metni ve ürün özetleri dahil olmak üzere içerik geliştirmek (yüzde 62) için üretken yapay zekayı uygulama olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Katılımcıların yüzde 58'i bu teknolojinin ayrıca daha iyi müşteri hizmetleri sunmak amacıyla sohbet robotlarını geliştirmek için kullanılacağını ve yüzde 40'ı rekabetçi fiyatların belirlemesine yardımcı olacağını düşünüyor.

Tüketici ve perakende sektöründeki yöneticilerin yüzde 70'i (tüm sektörlerdeki yüzde 49'a kıyasla) üretken yapay zekanın en büyük dönüşümsel etkiyi pazarlama ve satış alanında göstereceğini belirtiyor. Bu alan aynı zamanda tüketici ve perakende şirketlerinin teknolojinin kullanımını şu anda en çok araştırdıkları alan olarak da öne çıkıyor ki tüm şirketlerin yüzde 42'sine karşılık sektördeki katılımcıların yüzde 68'i bunu yapıyor. Hatta pazarlama ve satış birimleri, tüm şirketlerin sadece yüzde 5'ine karşılık, ankete katılan tüketici ve perakende şirketlerinin yüzde 16'sında üretken yapay zeka çabalarına öncülük ediyor. Ayrıca, pazarlama ve satış birimlerinin yüzde 57'si tüketici ve perakende sektöründe kuruluşlarının üretken yapay zeka çalışmalarında aktif rol oynarken bu oran tüm kuruluşlarda yüzde 31 seviyesinde bulunuyor.

Raporu okumak için tıklayınız: KPMG Perakende ve Tüketim Sektöründe Üretken Yapay Zeka
 

Paylaş 498