2022'de Büyümesi Beklenen 10 Sosyalleşme Konsepti


İçerik Kategorisi
LIFESTYLE

Son Yazıları
Across Study Tour İstanbul’un Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
AVM  PERAKENDE  BASIN  YATIRIMCI  AR-GE VE İNOVASYON  C-LEVEL  İHRACAT 
E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zekâ Araçları - Ticaret Bakanlığı
YAPAY ZEKA  KAMU KURULUŞU / BELEDİYE / BAKANLIK  C-LEVEL  E-İHRACAT  TEKNOLOJİ  ÜRETKEN YAPAY ZEKA  PAZARYERLERİ 
GYODER Gösterge 4. Çeyrek Raporu Yayımlandı
GAYRİMENKUL  AVM  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  C-LEVEL  TURİZM  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  TİCARİ GAYRİMENKUL 
Dünyanın En Prestijli Gayrimenkul Fuarı MIPIM Gerçekleşti
GAYRİMENKUL  DİĞER  FİNANS / EKONOMİ  YATIRIMCI  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  C-LEVEL  GAYRİMENKUL DEĞERLEME  ÇEVRESEL, SOSYAL & KURUMSAL YÖNETİŞİM (ESG) 
MBB - Bir Bakışta Şehir Endeksleri Raporu
GAYRİMENKUL  DİĞER  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  EĞİTİM  FİNANS / EKONOMİ  AR-GE VE İNOVASYON  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 
2022, 30 Mayıs

Covid sonrası bir dünyada insanlar birlikte sosyalleşmek ve boş zamanların tadını çıkarmaya başladılar ve P-Three'nin kurucu ortağı Thomas Rose, boş zaman ve sosyalleşme konseptleri için en iyi on trendi paylaştı.
Hepimiz Avrupa genelinde Covid karantinalarından dönerken, tüketiciler değerli boş zamanlarını geçirmek için yeni ve yerleşik yollar arıyorlar. Bu makalede, önümüzdeki yıllarda büyüme ve gelişme göstermesi muhtemel on temel sosyalleşme konseptini seçtik. Önümüzde heyecanlı zamanlar var…
 
Rekabetçi Sosyalleşme
Yeni bir trend olmasa da, rekabetçi sosyalleşmedeki büyüme en büyük küresel eğlence trendi olmaya devam ediyor ve yavaşlama belirtisi göstermiyor. Ülkemizde henüz yaygın olmasa da, İngiltere merkezli FlightClub Darts, şu anda ABD ve Avustralya'da açılan küresel bir işletme ve aktif olarak Avrupa'da ortak girişim ve franchise ortakları arıyor. Koezio'nun kurucularından dart, iğne, F&B ve petank bir arada sunan bir mekan olan LuckyFolks, Fransa'nın Lieusaint şehrinde kesinlikle büyük potansiyele sahip bir konsept gibi görünen yeni bir site açarken Puttshack, Bounce ve Formula1 gibi diğerleri daha fazla küresel büyüme planlıyor.

Metaverse Tabanlı Eğlence/Sosyalleşme Modelleri
Şu anda herhangi bir perakende trend makalesinde metaverse kelimesinden kaçınmamak mümkün değil; ama bu sosyalleşme için ne anlama geliyor? TechRadar, metaverse'i esasen insanların bilgisayar tarafından oluşturulan ortamlar, nesneler ve senaryolarla etkileşime girebileceği boş bir tuval görevi gören sanal bir "beyaz alan" olarak tanımlar. Boş zaman geçirmek, sosyalleşmek bağlamında gelecek, gerçek dünya ile dijital dünyayla bağlantılıdır ve birçok kavram bu fikri geliştirmektedir. UEFA Şampiyonlar Ligi ile birlikte çalışan futbol temelli bir konsept olan Metrix, Unibail-Rodamco-Westfield ile Londra Westfield'de bir pop-up gerçekleştirdi ve uluslararası alanda büyümeye hazır görünüyor; Barcelona, ​​Madrid, Paris, Berlin ve Münih gibi önemli UEFA Şampiyonlar Ligi şehirlerini hedefliyor. Konsept, oyuncuların gerçek dünyadaki futbol becerilerini, teorik olarak ana bilgisayar oyunlarında kullanılabilecek oyuncu profilleri ve avatarları oluşturmak için sanal dünyaya aktarıyor.

Aile Eğlencesi kavramının Büyümesi
Avrupa genelinde karantina dönemlerinin ardından aileler, ev dışında faaliyetlerde bulunmak için daha fazla zaman harcamaya istekli hale geldi ve bu da aile odaklı deneyimlere yönelik güçlü bir taleple sonuçlandı. Oyun salonu markası Gamestate (Hollanda, Almanya) gibi operatörler yeni lokasyonlar geliştirirken, İngiltere merkezli Gravity, Almanya'nın Leipzig kentindeki ilk Avrupa lokasyonu ile Avrupa'ya yayılıyor. NOVA eğlence ve alışveriş merkezinde yer alan franchise alanı toplam 5.300 m2'dir ve duvardan duvara trambolinler, bir ninja engelli parkuru, silme, soft-play, parti odaları, tamamen temalı bir yiyecek ve içecek sunumu artı bir son teknoloji e-kart deneyimi.

Sürükleyici Sanat Deneyimi
Sanatı yeni izleyicilere ulaştırmak, TeamLab (diğer konumların yanı sıra Tokyo, Singapur, Amsterdam) gibi neredeyse her fiziksel alanda inanılmaz dijital sanat icra eden operatörlerdir; sanat, eğitim ve kültürü harmanlayan ColourFactory (New York); ve bir fotoğraf galerisini barlar, DJ'ler ve eklektik programlarla birleştiren oldukça havalı Fotografiska (Berlin, Stockholm, Tallinn) diğer örneklerden bazılarıdır.

Lisanslı Etkinlik Alanları
AVM'lerde markalar için “footfall” yaratacak aktiviteler fark yaratmaya devam ediyor.  Merlin Entertainments gibi büyük operatörler, Mall of the Hollanda'daki Peppa Pig gibi amiral gemisi mekanları ile Peter Rabbit, Cadbury World ve Jumanji'yi içeren yeni iş birlikleriyle lisanslı eğlence alanları yaratmaya dünya çapında devam ediyor. Almanya'da da Mattel, Potsdamer Platz Berlin'de HotWheels ve Barbie'nin ilgi çekici yerleri arasında yer aldığı bir amiral gemisi mekanı açacak.
 

 

 


Sağlık ve “Wellbeing”
Fiziksel ve zihinsel esenliğin (wellbeing) her zamankinden daha önemli olduğu bu sektördeki operatörler, genişlemeye odaklanıyor. Berlin merkezli John Reed Fitness gibi uluslararası alanda genişleyen geleneksel spor salonu gruplarının yanı sıra, Manchester'da “Birleşik Krallık'ın ilk şehir tabanlı sağlıklı yaşam merkezini oluşturmak için yüzlerce su bazlı aktiviteyi bir araya getiren Therme Spa gibi operatörler var. Benzersiz bir deneyim yaratmak için sağlık tedavileri, sanat, doğa ve teknoloji”. Halihazırda Almanya ve Romanya'da faaliyet göstermekte olup, İskoçya ve ABD'de planlanan tesisler ile bu, önemli bir uluslararası büyüme hikayesidir.

Extreme Sporlar artık daha az “Extreme!”
Tarihsel gelişimine bakıldığında sınırlı sayıda niş kitlelere hitap etmiş olan ekstrem sporlar ana akım haline gelmeye çalışıyor. İngiltere, Folkstone'daki inanılmaz, dünyanın ilk üç katlı kapalı paten parkı F51'e veya Osnabruck, Almanya'daki L&T Sporthaus'taki şimdi ünlü Hasewelle sörf alanına bakın. Bu gelişmeler giderek büyüyor ve İsviçre'deki The Wave Bristol ve Alaia Bay gibi siteler bu trende oynuyor.

Eğlence Mekanları için Esnek Bir Gelecek
Hiç şüphe yok ki mekanın esnekliği giderek önem kazanıyor; hem sürdürülebilirlik açısından hem de mekan verimliliği açısından. CentreO, Oberhausen'deki yeni Expohalle, bunun harika bir örneğidir - ilki Şirinler temalı, ancak yeni, popüler cazibe merkezleri ortaya çıktıkça değişebilen, dönüşümlü ziyaretçi atraksiyonları ve sergileri olan esnek bir alan.

Yeni Nesil Eğlence Odaklı Ofisler
Potansiyel olarak en ilginç gelecek trendlerinden biri, ofis ve sosyalleşme alanlarının önümüzdeki yıllarda nasıl birleşeceğidir. Birçok ofis çalışanı artık çalışma haftalarında daha fazla esneklik istiyor, bu da çalışanlar ofiste birlikteyken ekip oluşturmaya ve ağ oluşturmaya daha fazla önem verilmesine yol açacak. Bunun harika bir örneği Oslo'daki Telegrafen'dir. Telegrafen, yeni bir çalışma biçimini benimsiyor, wellbeing'e öncelik vererek ve Covid sonrası eğlenceli, ancak birinci sınıf bir ortamda yeniden bağlantı kurmak isteyen kurumsal ekiplere hizmet veriyor. 3.200 m2'lik alan, müşterilerin yedi toplantı ve etkinlik odasından birini rezerve etmelerini sağlar; çalışan bir öğle yemeği için buluşmak; iş sonrası içecekleri beş bardan birinde tutun; 40'tan fazla aktivite ile üç oyun bölgesinde shuffleboard veya dart oynayın; veya bir yoga seansı için meslektaşlarınıza katılın.

Paylaş 481