2023 Yılı Pazarlama Planlarımızın Göz Bebekleri

2023, 9 Ocak

2023 ile henüz yeni yeni bağ kurarken 2022 yılının pazarlama anlamında ne gibi izler bıraktığına şöyle bir göz atalım istedim.Hubspot'un 2022 yılında pazarlamada göze çarpan detayları yayımladığı rapor, 1600'ün üzerinde pazarlama profesyoneli ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonucu ortaya çıkmış. Gelin isterseniz bu yıl için hazırladığımız stratejik pazarlama planımızda eksik bir şeyler kalmış mı diye, raporu hızlıca değerlendirelim.

 

KISA VİDEO İÇERİK ÇAĞI

Raporda üzerinde dikkatle durulan konuların başında Instagram Reels, TikToks platformlarında yayımlanan kısa video içerikleri geliyor.  Gerek marka bilinirliği gerekse tüketiciyle bağ kurma anlamında oldukça etkileyici olduğuna vurgu yapılan bu kısa video içerikler, 2023'te de gündemimizden düşmeyecek gibi görülüyor.

Son üç yıldır YouTube, Instagram ve Facebook platformlarının sosyal medya pazarlamasında liderliği diğer platformlara kaptırmadığını ve pazarlama profesyonellerinin %83'ünün bu platformları aktif olarak kullandıklarını da unutmamak lazım. Videoların içerik pazarlaması konusunda ilk sırada yer aldığı gerçeğinden de hareketle, 2023 yılı içerik pazarlaması stratejimizde ve sosyal medya yönetimimizde bu detayı atlamıyoruz. Dikkat çekici, kaliteli, benzersiz ve keyifli kısa video paylaşımları yapıyoruz. Bunu sık aralıklarla yapmamıza da gerek yok. Ancak düzenli bir ritim tutturmamız ve istikrarlı olmamız önemli.

 

SOSYAL MEDYA PAZARLAMASININ HIZ KESMEYEN YÜKSELİŞİ

2021 yılının altın çocuğu sosyal medya pazarlaması, 2022'de kendi rekorlarını kırarak yükselişine devam etti. 2023 yılı için de aksi bir durum beklenmiyor. Alışılagelmişin dışına çıkabilen, yenilikçi ve yaratıcı bakış açısıyla hazırlanmış içeriklerle viral olma şansımız devam ediyor.

Fenomenlerle gerçekleştirilen iş birlikleri de sosyal medya pazarlamasını güçlendiren yönlerin başında geliyor. Öyle ki küresel anlamda fenomen pazarlaması, 2022 yılında 16 milyar doları aşmış bir endüstriye dönüşmüş durumda. Sosyal medya için atlanmaması gereken bir diğer detay da canlı yayınlar. 2021'de bir anda parlayan Clubhouse için işler her ne kadar iyi gitmemiş olsa da diğer sosyal medya platformları çıkarmaları gereken dersi atlamadılar ve canlı yayınlar aracılığıyla tüketici ve markanın etkileşim kurmasına fayda sağlayacak her fırsatı değerlendirdiler. Bu sebeple Instagram, YouTube ve LinkedIn başta olmak üzere sosyal medya pazarlama planınıza canlı yayınları da eklemeyi unutmamanızı tavsiye ederim.

 

KULLANICI DOSTU WEBSİTELERİ

Marka bilinirliğinden SEM ve SEO çalışmalarına kadar büyük öneme sahip kurumsal internet siteleri günümüzde daha da önemli hale geliyor. Tüketici markaya her yerden kolaylıkla ulaşabilmek istiyor. İnternet siteleri; yalnız bir satış kanalı olarak değil, kimi zaman bir kanaat önderi kimi zamansa güven ve sadakat oluşturabilme kabiliyetleri ile 360 derece etkileşim için kritik önemde görülüyor. İşte tam bu noktada da özellikle Google tarafında iyi geri dönüşler alabilmek ve bunun için de kullanıcı dostu bir tasarım ve temiz içerik sunabilmek; üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu haline geliyor. Web sitelerinin mobil uyumluluğu da en az sahip olduğu güçlü içerik kadar değerli.

 

Eğer yakın zamanda bir yenileme yapmadıysanız 2023 yılında web sitenizi güne ve ihtiyaçlara cevap verebilir bir gözle yenilemeniz, markanıza katma değer sağlayacaktır. Aklınızda bulunsun derim.

Paylaş 456